АКТУАЛЬНО

Розпочато кримінальне розслідування дзвінків ШІ, які видають себе за Байдена

Генеральний прокурор Нью-Гемпширу, Джон Формелла, оголосив про розпочаток кримінального розслідування проти компанії з Техасу, що, ймовірно, відповідає за тисячі штучно згенерованих дзвінків, які намагалися вплинути на первинні вибори у штаті, іноді видаючи себе за президента Байдена.

Формелла також повідомив, що його офіс відправив листа компанії Life Corp., телекомунікаційній компанії, з вимогою припинити порушення законів штату, які стосуються втручання у вибори та підбурювання виборців.

Група з кількох штатів також готується до можливого цивільного позову проти цієї компанії. Федеральна комісія зв’язку також виступила проти Lingo Telecom, вимагаючи негайно припинити незаконний трафік автоматичних дзвінків. Це сталося після того, як галузевий консорціум виявив, що техаська компанія здійснює такі дзвінки у своїй мережі.

Формелла заявив, що ці кроки призначені для попередження всіх, хто має намір використовувати штучний інтелект для втручання у виборчий процес в Нью-Гемпширі та інших штатах.

“Не намагайтеся”, – сказав він. “Якщо ви це зробите, ми будемо співпрацювати для розслідування, ми будемо працювати разом з партнерами по всій країні, щоб вас знайти, і ми будем вживати будь-яких примусових заходів, доступних нам згідно з законом. Наслідки ваших дій будуть серйозними”.

За словами Формелли, штат Нью-Гемпшир надсилає повістки до суду компаніям Life Corp., Lingo Telecom та іншим особам і організаціям, які можуть бути пов’язані з дзвінками.

Life Corp., її власник Уолтер Монк і Lingo Telecom поки не відповіли на запити щодо коментарів.

Це оголошення передвіщає новий виклик для державних регуляторів, оскільки все більш вдосконалені інструменти штучного інтелекту відкривають нові можливості для втручання у вибори по всьому світу, створюючи підроблені аудіозаписи, фотографії та навіть відео кандидатів, розмиваючи межі реальності.

Автоматичні дзвінки стали першим випробуванням для державних і федеральних правоохоронних органів, які переважно спиралися на закони про вибори та захист прав споживачів, прийняті до того, як генеративні інструменти штучного інтелекту стали широкодоступними для громадськості.

Кримінальне розслідування було оголошено більше двох тижнів тому після того, як з’явилися повідомлення про дзвінки, підкреслюючи складнощі для державних і федеральних правоохоронних органів у швидкому реагуванні на потенційне втручання у вибори.

“Коли ставки такі високі, у нас немає годин і тижнів”, – сказав Хані Фарід, професор Каліфорнійського університету в Берклі, який вивчає цифрову пропаганду та дезінформацію. “Реальність така, що шкоди будуть завдані”.

На початку січня між 5000 і 20 000 людей отримали телефонні дзвінки, згенеровані штучним інтелектом, які видали Байдена і закликали їх не голосувати на праймеріз у штаті. У заклику до виборців сказано було: “Важливо зберегти свій голос для виборів у листопаді”. За словами Формелли, досі неясно, скільки людей могли не проголосувати на основі цих закликів.

Через день після появи дзвінків офіс Формелли оголосив про розслідування цього питання. “Ці повідомлення здаються незаконною спробою підірвати первинні президентські вибори в Нью-Гемпширі та придушити виборців Нью-Гемпшира”, – сказав він у заяві. “Виборці Нью-Гемпшира мають повністю ігнорувати зміст цих повідомлень”.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ