АКТУАЛЬНО

Розслідування трагедії в Запорізькій області: ракетний удар по 128-й бригаді

Міністр оборони України, Рустем Умєров, оголосив результати розслідування щодо трагедії, яка сталася 3 листопада – ракетний удар по 128-й окремій гірсько-штурмовій Закарпатській бригаді у Запорізькій області. За інформацією РБК-Україна, міністр представив свої висновки на своїй сторінці у Facebook.

За словами Умєрова, доповідь про обставини трагедії вказує на те, що бійців збирали в дворі будинку для проведення церемонії нагородження, пов’язаної з Днем ракетних військ та артилерії. Відзначається, що були порушені правила маскування, і на місці події стояло більше десяти автомобілів.

Також вказано, що у той час у небі над населеним пунктом був помічений російський безпілотник-розвідник, і було оголошено повітряну тривогу. Військові були попереджені про сектор, в якому операційно діяв ворожий безпілотник.

Умєров зазначив, що після фіксації ракетного пуску було введено сигнал “ракетна небезпека”. На жаль, на місці нагородження не було проведено централізованих безпекових заходів. Зараз триває слідство, яке очолює Державне бюро розслідувань. Усі особи, винні у цій трагедії, понесуть відповідальність відповідно до закону.

Міністр оборони наказав Генеральному штабу перевірити виконання безпекових протоколів у всіх підрозділах та закликав командирів, відповідальних за безпеку військових, не знецінювати важливість безпекових заходів.

Нагадаємо, що ця трагедія призвела до втрат – 19 бійців втратили життя, а десятки отримали поранення. Правоохоронні органи проводять ретельне розслідування всіх обставин цього події.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ