АКТУАЛЬНО

Розстріл полонених бійців ЗСУ: новий звірячий злочин окупантів

Під Авдіївкою, на Авдіївському напрямку, російські окупанти здійснили новий звірячий злочин, розстрілявши беззбройних бійців Збройних Сил України (ЗСУ), які здалися в полон через нестачу боєприпасів. Цей військовий злочин мав місце неподалік від села Степове в Донецькій області.

Окупанти намагалися проникнути на позиції 45-го окремого стрілецького батальйону ЗСУ. Умовами здачі в полон була нестача боєприпасів у військовослужбовців ЗСУ. Один за одним бійці виходили з укриття з піднятими руками та лягали на землю. Однак російські окупанти не тільки порушили всі закони та звичаї ведення війни, але і скоїли воєнний злочин, відкривши вогонь по беззахисних полонених.

Спікер Офісу з питань ветеранів “Таврія” Олександр Штупун, коментуючи відео, зазначив: “Російські окупанти щоденно цинічно порушують правила та звичаї ведення війни. Це відео буде передано у відповідні міжнародні інституції, які займаються воєнними злочинами”.

Десантник ЗСУ Олександр Колим, який підтвердив вбивство полонених, заявив, що його підрозділ, 45-й окремий стрілецький батальйон, більше не буде здавати окупантів у полон. Це військове формування входить до складу Окремого корпусу “Північ” Сухопутних військ ЗСУ. Омбудсмен Дмитро Лубінець ініціював офіційне звернення до Міжнародного Комітету Червоного Хреста та підкреслив, що вбивство полонених – це військовий злочин.

Розслідування прокуратури вже розпочато, і відповідальність за цей вчинок має бути визначена в міжнародному контексті. Злочини проти військовополонених не тільки порушують міжнародне гуманітарне право, але і вимагають належного покарання для всіх винних сторін, включаючи вище керівництво Росії.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ