АКТУАЛЬНО

Андрій Мельник розповів про загрози для України після виборів у Німеччині

Колишній посол України в Німеччині Андрій Мельник у своєму інтерв’ю «Главкому» розкритикував результати недавніх виборів у Східній Німеччині, які виявили, що в середньому 45% виборців у трьох землях (Саксонія, Тюрингія та Бранденбург) підтримують праворадикальну партію «Альтернативу для Німеччини» (AfD) або ліворадикальний Альянс Сари Ваґенкнехт (BSW).

Мельник зазначив, що ці результати є серйозною загрозою для українських інтересів, попри спроби багатьох применшити їх значення. “Праворадикальна AfD і ліворадикальна BSW – це, як у нас в народі кажуть, «гарна парочка – Семен та Одарочка». Ці дві політсили зліплені з одного антиукраїнського тіста. Їхній спільний знаменник – беззаперечна підтримка імперської Росії Путіна та вимога припинити воєнну допомогу Києву”, – підкреслив дипломат.

Прогнозуючи наступні парламентські вибори до Бундестагу, Мельник висловив скептицизм щодо зниження підтримки AfD та BSW на рівні всієї Німеччини. “Реальна загроза полягає у тому, що в ландтагах трьох східнонімецьких земель буде практично неможливо створити стабільні урядові коаліції без участі відвертої путіністки Сари Ваґенкнехт. Вона фактично шантажує народні партії – ХДС і СДПН, вимагаючи від них принципових поступок на федеральному рівні, насамперед, відкату у підтримці України”, – зазначив експосол.

Мельник також зауважив, що навіть якщо на парламентських виборах переможуть християнські демократи і Фрідріх Мерц стане канцлером, це не гарантує посилення підтримки України. “На жаль, у нинішній політичній ситуації в Німеччині це залишається під великим питанням”, – резюмував дипломат.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ