АКТУАЛЬНО

Німеччина планує посилити правила для одержувачів допомоги, зокрема для українських біженців

Німеччина оголосила про намір посилити правила для осіб, які отримують соціальну допомогу, включаючи українських біженців, які втікали від війни. Це рішення викликане зростаючим тиском на соціальну систему країни, а також необхідністю забезпечити стабільність для нових хвиль біженців.

Серед заходів, які мають набути чинності з 1 січня 2025 року, – зниження розміру допомоги (Bürgergeld) на 30 відсотків протягом трьох місяців у разі відхилення розумної пропозиції про працевлаштування.

При цьому вважатиметься нормою, якщо дорога на запропоновану роботу і назад займає до трьох годин на день. Крім того, тому, хто пропустить призначений прийом у центрі зайнятості, загрожуватиме 30-відсоткове скорочення соцвиплат на один місяць.

Ініціатором змін став міністр праці Хубертус Хайль, зазначає видання, заходи покликані стимулювати одержувачів грошової допомоги виходити на роботу.

Не обійдеться і без «пряника» – для тих, хто після отримання Bürgergeld влаштувався на роботу і пропрацював щонайменше рік, передбачено бонус у розмірі тисячі євро.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ