АКТУАЛЬНО

Угорщина повинна обрати між ЄС та Росією – заступник міністра закордонних справ Польщі

Заступник міністра закордонних справ Польщі Теофіл Бартошевський висловився критично щодо Угорщини та її відносин з Європейським Союзом, припустивши, що країна могла б розглянути вихід з ЄС і створення нового союзу з Росією. У своєму інтерв’ю для RFM24 Бартошевський задався питанням, чому Угорщина залишається в організації, яка, на його думку, не поважає її інтереси.

“Я не розумію, чому Угорщина хоче бути членом організацій, які їм не подобаються і які ставляться до них недоброзичливо. Чому (Орбан) не створює союз з Путіним і деякими авторитарними державами? Якщо не хочеш бути членом клубу, завжди можна вийти. Зараз їхня політика виглядає антиєвропейською, антиукраїнською та антипольською”, – сказав Бартошевський.

Заступник міністра згадав також про блокування Угорщиною 2 мільярдів злотих, які ЄС має передати Польщі за військову техніку, надану Україні. Бартошевський підкреслив, що Польща не має справ з Росією, на відміну від угорського прем’єра Віктора Орбана, який, за його словами, перебуває на периферії міжнародної спільноти в ЄС та НАТО.

У відповідь на ці звинувачення міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто зазначив, що Польща сама імпортує нафту з Росії, і що Угорщина довгий час терпіла провокації та лицемірство польського уряду задля збереження братерства між країнами.

Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан також виступив із критикою політики ЄС та Заходу, а також “лицемірства” Польщі, виступаючи перед своїми прихильниками на щорічному ретриті в Румунії. Він згадав про слабкість основ ЄС, які, на його думку, підтримують права ЛГБТК і імміграцію

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ