АКТУАЛЬНО

Угорський спікер парламенту оштрафував опозиціонера за критику Орбана

Спікер парламенту Угорщини Ласло Кьовер ухвалив рішення про накладення штрафу на лідера опозиційної партії “Демократична коаліція” Ференца Дюрчаня у розмірі 14 мільйонів форинтів (приблизно 35 тисяч євро) за різку критику прем’єра Віктора Орбана під час сесії парламенту.

Цей інцидент стався під час виступу Дюрчаня на початку засідання, де він звинуватив Орбана у “продажу власної честі” та втраченні незалежності країни. “Сьогодні Угорщина має зрадницький уряд і зрадницького прем’єр-міністра”, – заявив політик, що викликало гарячу реакцію спікера.

Кьовер, відреагувавши на слова Дюрчаня, забрав у нього слово і наказав сісти на місце, що викликало бурхливий обмін думками між ними. Дюрчань підкреслив, що такий штраф свідчить про реалії угорського парламентаризму і ставлення Кьовера до опозиції.

Лідер “Демократичної коаліції” також пообіцяв оскаржити штраф до Європейського суду з прав людини, зазначаючи, що це рішення є політично мотивованим і намагається придушити критику з боку опозиції.

Цей випадок підкреслює зростаючу напруженість між урядовими та опозиційними силами в Угорщині, де критику влади часто сприймають як загрозу стабільності.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ