АКТУАЛЬНО

Що буде з навчанням дітей без світла

Заступник міністра освіти та науки України Андрій Сташків повідомив, що більше ніж половина українських шкіл обладнані генераторами та котельнями, що дозволить їм забезпечити очне навчання навіть у разі відключення електропостачання. Про це він заявив в ефірі національного телемарафону.

«Більше 50% шкіл мають власні котельні, що забезпечить їм можливість підтримувати навчальний процес, навіть якщо електропостачання буде відключено», – зазначив Сташків. Він також підкреслив, що такі заклади освіти зможуть проводити заняття в очному форматі, за умови, що в них є укриття та ситуація з безпекою це дозволяє.

Для шкіл, які не мають можливості забезпечити очне навчання, буде введено синхронний формат. В цьому випадку вчителі надаватимуть учням завдання, які потім будуть перевірятися.

Андрій Сташків також наголосив, що Міністерство освіти і науки України з 1 вересня запроваджує нову стратегію під назвою «Школа офлайн». Мета цієї стратегії – повернути 300 тисяч учнів до безпечного очного навчання та підвищити якість дистанційного навчання там, де очний формат неможливий.

Цей крок є частиною зусиль уряду з підтримки освіти в умовах кризових ситуацій, що свідчить про готовність українських шкіл адаптуватися до нових викликів і забезпечити навчальний процес у будь-яких умовах.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ