АКТУАЛЬНО

Що насправді обговорювали Трамп і Зеленський

20 липня відбулася телефонна розмова між президентом України Володимиром Зеленським та кандидатом у президенти США Дональдом Трампом. Прессекретар президента Сергій Никифоров описав розмову як “хорошу у дусі взаємоповаги”.

Никифоров зазначив, що обидва лідери мали конструктивний діалог. Володимир Зеленський закликав Дональда Трампа не звертати уваги на спроби представників деяких країн виправдати дії російського президента Володимира Путіна. Зеленський підкреслив, що Путін є звичайним злочинцем, що не має жодних виправдань для своїх дій.

У ході розмови президент України також повідомив Трампу про недавній російський удар по Миколаєву, внаслідок якого загинули українці, а також обговорили напад на “Охматдит” у Києві 8 липня.

Дональд Трамп, в свою чергу, висловив думку, що слід уникати фейкових новин, які стверджують, що його перемога на виборах могла б бути вигідна Росії.

“А Трамп сказав теж дуже цікаву річ. Він сказав не вірити – це його фірмова цитата – не вірити фейк-ньюз про те, що його перемога на виборах може бути вигідна Росії”, – розповів прессекретар президента.

Никифоров також повідомив, що під час розмови була досягнута принципова згода обговорити можливість особистої зустрічі, але деталі ще потребують узгодження між командами.

Зеленський привітав Трампа з висуванням у кандидати на пост президента США від Республіканської партії та висловив обурення з приводу спроби вбивства в Пенсільванії.

Трамп, зі свого боку, в соцмережі TruthSocial висловився про те, що він прагне завершити війну в Україні і забезпечити мир у світі.

Очікується, що деталі можливої особистої зустрічі між Зеленським і Трампом будуть уточнені в найближчому майбутньому. Обидва лідери продовжують обговорювати питання мирного вирішення конфлікту та подальшого співробітництва.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ