АКТУАЛЬНО

Шольц критикує план НАТО щодо створення безпілотної зони на заході України

Канцлер Німеччини Олаф Шольц виступив проти плану НАТО щодо створення безпілотної зони на заході України, називаючи його прямим залученням країн Альянсу до війни в Україні. За словами Шольца, це може призвести до непередбачуваних наслідків та перетворення Німеччини на “учасника війни”. Він висловив свою позицію під час виступу на заході Соціал-демократичної партії Німеччини у місті Карлсруе.

Канцлер підкреслив необхідність прийняття рішень з розсудливістю та обережністю, наголошуючи на важливості уникнення емоційних реакцій у таких питаннях. Його зауваження стосувалися плану, запропонованого Андерсом Фог Расмуссеном, щодо підтримки України та зміцнення її обороноздатності у рамках НАТО.

План передбачав створення безпілотної зони та розгортання систем протиповітряної оборони вздовж західного кордону України з метою захисту країни від можливих атак Росії. Шольц вважає такі заходи небезпечними та можливими провокаторами конфлікту.

Канцлер наголосив, що підтримка України важлива, проте Німеччина, разом з Європою та США, не має наміру вступати в пряму війну з Росією. Він закликав до обережності та концентрації на дипломатичних зусиллях для мирного врегулювання конфлікту.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ