АКТУАЛЬНО

Шведська влада впроваджує інноваційний метод протидії самотності

Міська влада Лулео, розташована на півночі Швеції, впроваджує ініціативу з назвою “Скажи привіт” (Säg hej!), спрямовану на зменшення соціальної ізоляції та сприяння більш дружнім відносинам між мешканцями.

У Лулео, де зимою дуже холодно, а світловий день скорочується до трьох годин, люди активно відповідають на виклик холоду за допомогою різноманітних зимових розваг, таких як плавання під льодом та катання на лижах. Однак проблема самотності залишається актуальною, зокрема серед молоді віком від 16 до 29 років, де 45% осіб відзначає проблеми із самотністю.

Пандемія COVID-19 ще більше підкреслила цю проблему, змушуючи людей дотримуватися соціальної дистанції. Професор Мікаель Дален, який вивчає щастя та добробут, вказує на загальні тенденції ізоляції у нашому сучасному способі життя, які посилюються взимку.

Ініціативу “Скажи привіт” запропонувала працівниця муніципалітету Лулео Аса Коскі, яка переконує, що привітання призводить до відчуття видимості та позитивно впливає на здоров’я та готовність допомагати одне одному. Кампанія активно рекламується в автобусах та проводить майстер-класи в школах, отримуючи позитивний відгук від мешканців, які вважають, що такі ініціативи сприяють дружелюбності та відкритості у суспільстві.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ