АКТУАЛЬНО

Швейцарія розглядає можливість постачання зброї в Україну за новими умовами

Комітет з питань безпекової політики Національної ради Швейцарії висловив бажання легалізувати постачання зброї в Україну за певних умов. Більшість членів комітету висловила плани внести відповідні поправки до “Закону про військові матеріали”, який в даний час унеможливлює такий реекспорт.

За нововведеннями передбачається послаблення заборони на реекспорт для країн, що мають схожі до Швейцарії механізми експортного контролю та спільні цінності. Згідно з запропонованими змінами, термін дії дозволу на експорт до таких країн обмежується п’ятьма роками.

Законопроект планують внести на розгляд Нацради. У новому законодавстві підкреслюється, що передача зброї до третіх країн буде дозволена лише при виконанні певних умов, зокрема, коли ці країни не серйозно та систематично порушують права людини та не існує ризику використання озброєння проти цивільного населення.

Міністр закордонних справ Швейцарії Ігнаціо Кассіс заявив про намір обговорити результати саміту з Росією, а також із Китаєм та іншими країнами, що не брали участі в цьому заході.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ