АКТУАЛЬНО

Швейцарія закриє повітряний простір над Бюргенштоком на час Глобального саміту миру

Швейцарський уряд затвердив тимчасове закриття повітряного простору над містом Бюргеншток, де 15-16 червня відбудеться Глобальний саміт миру.

У повідомленні виконавчого органу держави зазначено, що Військово-повітряні сили Швейцарії забезпечать закриття неба над містом, а Збройні сили створять допоміжну службу підтримки для забезпечення безпеки заходу.

Представники уряду підкреслили, що ці заходи є необхідними для забезпечення безпеки міжнародної конференції високого рівня. Згідно з міжнародним правом, Швейцарія зобов’язана гарантувати безпеку гостей, які потребують особливого захисту.

Безпольотна зона буде діяти з 08:00 13 червня до 20:00 17 червня. Повітряний простір міста буде обмежено для руху за правилами візуальних польотів (VFR), некомерційних правил польотів за приладами (IFR), а також для безпілотних літаків.

Федеральна рада Швейцарії також затвердила розгортання до 4000 військовослужбовців держави для підтримки безпеки під час проведення зустрічі світових лідерів.

Кількість солдатів, які будуть розгорнуті у Бюргенштоці, залежить від рельєфу місцевості та масштабу місії, включаючи кількість об’єктів, що підлягатимуть захисту.

На Саміт миру приїде Генсек Ради Європи Марія Пейчинович-Бурич. Крім того, Індія також братиме участь у Глобальному саміті миру наступного місяця та в інших важливих самітах, спрямованих на підтримку глобального миру, безпеки та розвитку.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ