АКТУАЛЬНО

Символічна дата: лідери країн “Великої сімки” скличуть саміт у другу річницю вторгнення РФ в Україну

Перший саміт країн “Великої сімки” у 2024 році заплановано на 24 лютого, що збігається з другою річницею повномасштабного вторгнення Російської Федерації в Україну. Поки що немає конкретної інформації про те, що саме буде обговорюватися на цьому засіданні. Однак відомо, що Італія, яка обіймає головування в G7, має намір використати цю зустріч для посилення підтримки України.

Зазначається, що зустріч лідерів G7 відбудеться у форматі відеоконференції. Існує ймовірність, що окрім очільників США, Німеччини, Італії, Японії, Британії, Франції та Канади, на ній також буде присутній президент України Володимир Зеленський.

Зазначимо, що у 2023 році, на першу річницю повномасштабної війни, лідери G7 також провели віртуальний саміт, в якому взяв участь Володимир Зеленський.

Країни “Великої сімки” висловлювали думку ще у минулому році про те, що завершення конфлікту між Російською Федерацією та Україною буде довгим процесом. Тому вони закликали до постійної підтримки України. Про це заявив прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо. Він наголосив, що країни-партнери повинні залишатися рішучими і не допустити перемоги Російської Федерації у цій війні.

У грудні 2023 року в Саудівській Аравії відбулася таємна зустріч, в якій взяли участь представники України, союзники з G7 та країни Глобального Півдня. Основною метою було згуртування підтримки навколо української Формули миру. Проте значного прогресу досягнуто не було. 22 січня стало відомо, що Польща приєдналася до декларації G7 щодо гарантій для України.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

АКТУАЛЬНІ НОВИНИ ЗА ТЕМОЮ