АКТУАЛЬНО

Сі Цзіньпін підтверджує невідворотність “возз’єднання” Тайваню з Китаєм перед президентськими виборами

Напередодні очікуваних президентських виборів на Тайвані, лідер Китаю Сі Цзіньпін підкреслив, що “возз’єднання” острова з материковим Китаєм є невідворотнім. У своєму виступі під час урочистостей з нагоди 130-ї річниці від Дня народження Мао Цзедуна, він наголосив на необхідності втручання у будь-які спроби розділити Тайвань та Китай.

“Здійснення повного возз’єднання з батьківщиною є неминучим ходом розвитку, справедливим і таким, чого хоче народ. Батьківщина повинна і буде возз’єднана”, — заявив Сі Цзіньпін.

Це заявлення має особливе значення, оскільки Тайвань готується до президентських виборів у січні 2024 року. В опитуваннях віцепрезидента Тайваню Лая Чінте визнають лідером серед кандидатів, і його позиція визначається як продовження політики нинішньої президентки Цай Інвень.

“Сприяти мирному розвитку транскордонних зв’язків і рішуче перешкоджати будь-кому у спробах відокремити Тайвань від Китаю в будь-який спосіб” — додав Сі Цзіньпін.

Ці слова розцінюються аналітиками як очевидне попередження для зовнішніх сил, особливо Сполучених Штатів, які надають підтримку Тайваню. У свою чергу, це підкреслює напруженість у відносинах між Китаєм та Тайванем перед виборами та невизначеністю подальших розвитків.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ