АКТУАЛЬНО

Сі Цзіньпін закликав до створення сприятливих умов для політичного врегулювання війни в Україні

Президент Китаю Сі Цзіньпін закликав до створення сприятливих умов для політичного врегулювання війни в Україні, підкресливши важливість дипломатичних зусиль для досягнення миру. Цей заклик став частиною широкої дипломатичної ініціативи Китаю, що спрямована на розв’язання глобальних конфліктів та стабілізацію міжнародних відносин.

Тим часом прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан оголосив, що в вересні відновить свою “мирну місію” стосовно України. Орбан зазначив, що захід буде “помітним”, але деталі поки не розкрито.

В найближчі дні Росію відвідають високопосадовці з Китаю та Індії. 10-11 вересня в Москві перебуватиме радник прем’єр-міністра Індії Аджит Довал, який обговорюватиме можливі мирні ініціативи для завершення війни. 11-12 вересня голова китайської дипломатії Ван І візьме участь у зустрічі БРІКС в Санкт-Петербурзі.

Сьогодні західні ЗМІ повідомили, що канцлер Німеччини Олаф Шольц готує мирний план, який передбачає збереження за Росією захоплених українських територій. Сам канцлер офіційно не підтвердив наявність такого плану, але вчора він заявив, що “зараз настав момент, коли потрібно обговорити, як ми можемо швидше вийти з цієї військової ситуації і досягти миру”.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ