АКТУАЛЬНО

Скандал у Хмельницькому: погрози та нецензурна лайка від працівника ТЦК 

У Хмельницькому виникла нова ситуація конфлікту між працівниками Територіальних Центрів Комплектування (ТЦК) та громадянином, якого зупинили для перевірки документів. Зафіксовано відео, на якому видно, як працівник ТЦК загрожує та нецензурно ображає чоловіка, який вирішив зняти на відео дії військкомів.

В ролику працівник ТЦК вимагає, щоб його не знімали та намагається забрати телефон у чоловіка, водночас неприязно ображаючи його. Інцидент виник після того, як громадянин намагався зафіксувати дії військовослужбовців.

“Що ти боїшся. Не пзди. Чого ти знімаєш на відео. Я тебе ще вбу зараз. Ти зараз тут получиш пзди і ляжеш тут. Бо ти – дбіл. Хто ти такий, що маєш право знімати. В чому я стою? Чи ти в очі ї**шся”, – емоційно говорив працівник ТЦК, не враховуючи пояснень громадянина.

Зараз Хмельницький обласний ТЦК та СП проводять службову перевірку щодо можливих протиправних дій своїх працівників у даному інциденті. У відповідному повідомленні зазначається, що командування вживає заходів для встановлення обставин події та здійснює службову перевірку.

Цей випадок став не єдиним в свавільному поводженні працівників ТЦК на Хмельниччині. У минулому місяці вони намагалися забрати чоловіка до військкомату силою. Тоді з ТЦК заявили, що жодних протиправних дій з боку військовослужбовців не було. У липні 2023 року також вже було зафіксовано випадок, коли працівники ТЦК проникли до будинку та грубо виступили проти громадянина.

Зараз обговорюється можливість покладення відповідальності на працівників, які порушують права громадян та вчиняють неприпустимі дії.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ