АКТУАЛЬНО

Склали рейтинг країн, які найбільше споживають електроенергії

Світова спільнота здивована новими даними про споживання енергії. Найсвіжіше дослідження виявило, що в числі країн з найбільшим енергетичним споживанням відсутні Україна, Європейський Союз, Африка та Латинська Америка. Це відкриття було озвучено в новій публікації галузевого видання Visual Capitalist.

На глобальний рівень споживання енергії впливають регіональні фактори, такі як рівень індустріалізації, клімат, щільність населення та доступність природних ресурсів. Енергетична політика та економічна діяльність кожної країни також грають важливу роль. Наприклад, країни з холодним кліматом часто мають високі витрати на опалення, тоді як індустріально розвинені країни демонструють більше споживання енергії на душу населення через інтенсивне виробництво.

Ось інфографіка, що ілюструє 15 країн з найвищим рівнем споживання енергії на душу населення у 2023 році. Вона також демонструє середні показники по регіонах світу.

Визначено країни, що споживають найбільше енергії на душу населення_1

Варто відзначити, що торік Катар лідирував з показником 817 гігаджоулів (226 944,4 кіловат-годин) на людину. Основна частина споживаної енергії в цій арабській країні надходить з природного газу, запаси якого тут величезні.

Ісландія, завдяки використанню геотермальної енергії, посіла друге місце. Країни з холодним кліматом зазвичай витрачають більше енергії на обігрів. Багато з країн, що мають високі показники споживання енергії, мають невелику чисельність населення. Канада та Саудівська Аравія — єдині у топ-десятці країни з населенням понад 10 мільйонів.

Цікаво, що за даними світового Інституту енергетики, близько 750 мільйонів людей на планеті, або кожен десятий, не мають доступу до електроенергії. Найбільше це стосується регіонів Африки та Латинської Америки.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ