АКТУАЛЬНО

Слідом за проросійським прем’єром у Словаччині може з’явитися президент – прихильник Москви

Словацька опозиція б’є на сполох: кандидат у президенти країни, підтримуваний прем’єр-міністром Робертом Фіцо, також виявився прихильником Росії, передає The Guardian. Як нагадує газета, з моменту повернення до влади після перемоги на виборах минулої осені Фіцо змінив зовнішню політику Словаччини в більш дружньому до Росії напрямку.

Перший тур президентських виборів відбудеться у країні 23 березня. Очікується, що до другого туру у квітні вийдуть двоє: Пітер Пеллегріні та Іван Корчок. Пеллегріні, колишній прем’єр-міністр, а нині спікер парламенту, раніше був членом партії “Смер” Роберта Фіцо. Зараз він очолює власну партію, яка перебуває в коаліції з прем’єр-міністром.

Нещодавно стало відомо, що 2020 року, будучи прем’єр-міністром, Пеллегріні звернувся до прем’єр-міністра Угорщини Віктора Орбана по допомогу в організації поїздки до Москви, щоб підвищити свій авторитет серед проросійських виборців у Словаччині. Зрештою, Пеллегріні був запрошений до Москви, де він зустрівся з Михайлом Мішустіним.

Критики уряду попереджають, що в разі перемоги Пеллегріні на президентських виборах Словаччина ризикує ще більше віддалитися від Заходу.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ