АКТУАЛЬНО

Союзники по НАТО розчаровані зростаючою байдужістю США до підтримки України

Група парламентаріїв із країн НАТО, які вирушили до США, щоб заручитися більшою підтримкою на адресу України, розчарована проведеним за зустрічами з політиками і законодавцями у Вашингтоні тижнем і готова покинути місто без впевненості в місці Америки в європейській безпеці, пише Politico.

Як зазначає видання з посиланням на джерела, група під час візиту звернулася до законодавців і Білого дому з єдиним посланням: “Прокиньтеся”. У четвер голова комітету палати з міжнародних відносин Канади Алі Ехсассі заявив журналістам, що парламентарії провели тиждень, “благаючи американців бути американцями, бути залученими, бути зосередженими, бути дисциплінованими і працювати з нами якомога тісніше”.

Однак за цей тиждень група виявила, що їхні американські колеги не можуть або не бажають ухвалювати рішення і діяти з важливих питань. Союзники Сполучених Штатів у Європі дійшли висновку, що країна дедалі байдужіша до затримки виділення додаткової військової та фінансової допомоги Україні тривалістю п’ять місяців.

“Коли справа доходить до демократів, наше послання таке: “Напружте свої м’язи, перестаньте сидіти склавши руки та дозволяти республіканцям визначати ваш порядок денний у зовнішній політиці на Капітолійському пагорбі”, – зазначила голова комітету палати громад Великої Британії із закордонних справ Алісія Кернс.

За її словами, президент Джо Байден дозволяє Республіканській партії диктувати зовнішньополітичний порядок денний, хоча “вони навіть не є головними”.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ