АКТУАЛЬНО

У НАТО відхиляють заяви про відсутність військового плану ЗСУ на 2024 рік

Анонімний генерал Північноатлантичного союзу висловив відмову щодо заяв і припущень щодо відсутності військового плану в керівництві Збройних сил України (ЗСУ) на 2024 рік. Заяви, які вказували на відсутність стратегічного плану від ЗСУ, були висловлені деякими політиками в Україні, в той час як анонімний генерал НАТО підтверджує, що це неправда.

На брифінгу у Брюсселі військовий представник НАТО, який виступив анонімно, наголосив на тому, що партнери України вважають, що ЗСУ самостійно ефективніше визначають свої військові плани. Генерал також зазначив, що завдання союзників полягає в наданні необхідної підтримки та озброєння Україні.

“Те, як генерал Залужний описав ситуацію, є точним. Водночас, коли президент Зеленський каже, що просування не є достатньо швидким – це також правда. Але й Залужний не стверджував, що у нього немає плану. Бо у нього є план! Але втілення цього плану – надзвичайно складне завдання, навіть із тією підтримкою, яку Захід надає Україні”, – зазначив генерал НАТО.

Спільно з тим, анонімний генерал підкреслив важливість успішних операцій ЗСУ, зокрема на Чорному морі. “Те, що їм вдалося досягти такого на Чорному морі, доводить, що Україна надзвичайно успішна і має план для досягнення успіху”, – додав він.

Спростування некоректних заяв щодо відсутності військового плану стає актуальним, оскільки деякі політики в Україні висловлюють сумніви щодо ефективності керівництва ЗСУ, зокрема, народна депутатка Марʼяна Безугла. Вона висловила вимогу до військового командування піти, посилаючись на відсутність плану на 2024 рік, що, за словами анонімного генерала НАТО, є неправдою.

Це спростування наголошує на тому, що в України є військовий план, і союзники з НАТО визнають успіхи та важливість зусиль ЗСУ в досягненні військових цілей.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

АКТУАЛЬНІ НОВИНИ ЗА ТЕМОЮ