АКТУАЛЬНО

SpaceX уклала контракт на запуск дев’яти місій для Космічних сил США

Космічні сили США повідомили, що компанія SpaceX отримала великий контракт на суму $733,6 мільйона для здійснення дев’яти космічних місій, пов’язаних із національною безпекою. Згідно з інформацією, наданою Space.com, ці місії передбачають запуски для двох ключових урядових агентств США.

Місії для національної безпеки

З дев’яти запланованих місій сім будуть виконані для Агентства космічних розробок (SDA), яке підпорядковується Космічним силам США. Два інших запуски будуть проведені для Національного офісу рекогностування (NRO) — структури, що відповідає за управління американськими розвідувальними супутниками.

Деталі щодо місій для SDA поки що не були розкриті. Однак відомо, що запуски для NRO будуть здійснені з бази Космічних сил Ванденберг у Каліфорнії, заплановані на четвертий квартал 2025 і 2026 фінансових років.

Крім цього, SpaceX продовжує активно виконувати запуски своєї ракетної системи Falcon 9. 19 жовтня компанія успішно запустила чергову партію супутників Starlink із космодрому у Флориді. Запуск відбувся о 02:21 за київським часом, а перший ступінь ракети успішно приземлився на безпілотне судно Just Read the Instructions в Атлантичному океані через 8,5 хвилин після старту. Супутники були розгорнуті на орбіті через 64 хвилини після запуску.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ