АКТУАЛЬНО

Спад економіки в Німеччині загрожує промисловості, бізнес масово залишає країну

Промисловість Німеччини переживає один із найсерйозніших спадів з часів утворення Федеративної Республіки Німеччина у 1945 році. Про це повідомляє газета Berliner Zeitung, посилаючись на дані Deutsche Bank, а саме голову економічного відділу дослідницького підрозділу банку Робіна Вінклера.

Експерт зазначає, що хоча нинішній спад не настільки різкий, як після фінансової кризи 2008 року чи пандемії коронавірусу 2020 року, він є глибшим і тривалішим, ніж структурні кризи минулого століття. Він порівняв цю кризу зі спадом на початку 1980-х, коли енергетична криза та зростання глобальної конкуренції поставили важку промисловість Німеччини перед загрозою.

Особливої уваги заслуговує те, що Вінклер критикує економічну політику нинішньої правлячої коаліції «Світлофор», яка, на його думку, погіршує ситуацію. Віце-канцлер Роберт Хабек визнав, що урядові заходи наразі не можуть переламати негативну тенденцію.

Президент Німецького промислового союзу (BDI) Зігфрід Руссвурм попереджає про серйозний ризик деіндустріалізації, оскільки багато компаній покидають країну через низку структурних проблем. Це створює загрозу того, що Німеччина втрачає свою привабливість як місце для бізнесу.

Однак, попри важке становище, Хабек оголосив, що енергетична криза в країні завершилася, зазначивши, що німецькі газові сховища заповнені й дефіциту газу немає. Це, на його думку, є позитивним сигналом для подолання економічних труднощів.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ