АКТУАЛЬНО

Співачка Софія Ротару опинилася під загрозою втрати вілли в Криму

Окупанти планують помститися співачці за підтримку ЗСУ під час війни в Україні. Громадська організація “Ветерани Росії” висунула ініціативу перетворити віллу Софії Ротару у Криму на санаторій, що стало відомо через російські телеграм-канали.

Розташована в Ялті, ця вілла, за даними ЗМІ, оцінюється у 2 мільярди рублів. Громадська організація вже звернулася до генпрокуратури з проханням про націоналізацію цієї нерухомості для створення військового госпіталю та санаторію для російських солдат, що воюють на території України.

Це не перший раз, коли майно Софії Ротару стає об’єктом суспільного обговорення. Раніше її особняк вже висвічувався у контексті різних правових спорів.

Співачка придбала цю віллу близько 30 років тому на аукціоні. Цей будинок XIX століття зареєстровано як об’єкт національної культурної спадщини та був придбаний Ротару за символічну суму 500 доларів.

Софія Ротару, відома естрадна співачка, виступала як в Україні, так і в Росії. Після початку АТО та анексії Криму у 2014 році вона підтримала Україну та засудила війну.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ