АКТУАЛЬНО

США попереджають про наміри РФ налаштувати Європу проти України на виборах-2024

Росія готує “інформаційні операції” з метою впливу на громадську думку, спрямовані проти України перед очікуваними виборами у країнах Європи у 2024 році. Заяву про це зробив Джеймі Рубін, керівник відділу з дезінформації Держдепартаменту США.

У цьому році десятки країн обиратимуть нових лідерів, включаючи Велику Британію, Австрію, Грузію, а також вибори до Європейського парламенту у червні.

Джеймі Рубін, спеціальний посланник і координатор Центру глобальної взаємодії (GEC), повідомив, що Росія та Китай активно працюють над розповсюдженням державної пропаганди через незалежні ЗМІ, приховуючи її справжнє джерело.

“Росія сподівається, що кількість виборів у Європі може змінити те, що було чудовою коаліцією та дисциплінованою опозицією її війни. Ми віримо, що росіяни будуть проводити інформаційні операції по всій Європі, щоб спробувати змінити думку про Україну під час цього виборчого сезону”, – відзначив Рубін.

Центр глобальної взаємодії, якому доручено викривати іноземні кампанії з дезінформації, виявив поширення російської пропаганди та дезінформації у ЗМІ Латинської Америки минулого року. Росія відхрестила ці звинувачення як необґрунтовані.

У розвідці, яку розсекретили і надіслали понад 100 урядам світу у 2023 році, йдеться про те, що Росія використовує шпигунів, соціальні мережі та російські державні ЗМІ, щоб підірвати віру суспільства у чесність демократичних виборів.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ