АКТУАЛЬНО

США повинні перекласти тягар захисту Європи на самих європейців – Foreign Affairs

Впродовж десятиліть Сполучені Штати були основним гарантом безпеки Європи, прив’язуючи країни континенту до себе через НАТО та виступаючи головним постачальником безпеки в регіоні. Проте зараз, на тлі внутрішніх викликів та змін у глобальній політиці, настав час змінити роль США на міжнародній арені. Про це йдеться у статті видання Foreign Affairs.

Для початку Штати повинні почати виведення частини своїх військ з Європи, переклавши відповідальність за забезпечення звичайних збройних сил назад на плечі європейців. Сьогодні тут дислоковано близько 100 000 американських військовослужбовців, найбільше на території Німеччини.

На думку видання, процес можна було б почати з виведення 20 000 військовослужбовців, перекинутих сюди адміністрацією Байдена після початку війни Росії в Україні. Після цього можна оголосити про виведення додаткових 12 000 військовослужбовців із Німеччини, – цей план уже був схвалений Трампом, однак Байден його загальмував.

Два ці кроки допоможуть надіслати ясний сигнал: найсильнішим європейським державам час активізувати свої власні зусилля.

У той час як політики в Європі задумалися про амбітні та дорогі кроки, такі як вступ України до НАТО і, можливо, сам вступ у війну в Україні, передача відповідальності за безпеку Європи самим європейцям охолодила б їхнє бажання проводити нерозважливу політику. Сьогодні борг США становить $35 трлн, річний дефіцит бюджету – $1,5 трлн. Додайте до цього політичні розбіжності всередині країни. З огляду на те, що немає жодних ознак поліпшення фінансової ситуації або ослаблення внутрішнього тиску, владі необхідно переглянути зовнішні зобов’язання Сполучених Штатів.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ