АКТУАЛЬНО

США стурбовані через можливий дефіцит високоточних ракет у випадку війни з Китаєм

У Конгресі Сполучених Штатів виникла серйозна стурбованість щодо можливого дефіциту високоточних ракет великої дальності у разі війни з Китаєм. За даними конгресменів, США могли б вичерпати свої запаси таких ракет “менш ніж за тиждень”.

Двопартійна група конгресменів надіслала лист заступнику голови Пентагону Кетлін Хікс, в якому виражається серйозна турбота з приводу можливого конфлікту в Азії та його впливу на обороноздатність Сполучених Штатів. Законодавці вказують, що немає гарантій, що конфлікт можна буде завершити протягом короткого періоду, і перебої у постачанні зброї Тайваню ставлять під сумнів його можливості побудувати ефективну систему оборони.

“Виклики сучасності змушують нас адаптуватися та думати креативно. Якщо постачання необхідної озброєння Тайваню стикається з затримками, ми повинні розглянути альтернативні шляхи”, – зазначено у листі конгресменів.

Це занепокоєння припадає на фоні підвищеної напруги між США та Китаем і підсилює важливість забезпечення ефективної оборони та гнучкості у військових стратегіях у випадку надзвичайних обставин. Реакція Пентагону на це звернення поки не надана, але ймовірно, що питання забезпечення військового потенціалу буде висвітлено в подальших обговореннях.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ