АКТУАЛЬНО

США зараз не бачать умов щодо можливого наступу армії РФ

У Сполучених Штатах Америки висловили певні турботи щодо можливого наземного наступу російської агресорської армії. Проте, за даними представника Білого дому, Джона Кірбі, на даний момент не спостерігається значущого прогресу на фронті або серйозного підштовхування росіян до якогось наземного наступу.

“Ми не бачимо великого руху на фронті. Жодна зі сторін не досягла великого прогресу, і ми не бачимо будь-якого серйозного підштовхування росіян до якогось наземного наступу. І я не виключаю, що вони не спробують цього, коли ґрунт стане твердішим“, – підкреслив Кірбі.

Він також відзначив масований ракетний удар армії РФ по Україні вранці 23 січня, вказавши на спроби “зламати волю та хребет” українців. Кірбі вважає, що Москва намагається знищити українські системи протиповітряної оборони, але, на жаль, не досягає своїх цілей.

“Отже, частково це спроба зламати хребет українському народу, але також і спроба змусити українців продовжувати використовувати боєприпаси”, – заявив представник Білого дому.

Раніше Financial Times, з посиланням на українських силовиків, повідомив про можливий “великий наступ” Росії, охоплюючи Донецьку, Луганську, Херсонську та Запорізьку області.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ