АКТУАЛЬНО

Стефанішина та Бідний – нові міністри України під кримінальним розслідуванням

Міністром юстиції України призначено Ольгу Стефанішину, яка обвинувачується у зловживанні владою, службовому підробленні та розтраті майна. За матеріалами справи, під час президентства Віктора Януковича Стефанішина, працюючи в Міністерстві юстиції під керівництвом Олени Лукаш, брала участь в організації тендеру на проведення трьох порівняльних досліджень українського законодавства з європейським. Справа була передана до суду у 2023 році, а підозру їй висунули ще у 2019 році.

3 жовтня 2024 року о 08:30 у Вищому антикорупційному суді відбудеться чергове судове засідання у рамках цього кримінального провадження. Стефанішину обвинувачують у розкраданні державних коштів через зловживання службовим становищем. Вартість однієї сторінки дослідження, про яке йдеться у справі, становила від 1400 до 4500 грн (за цінами 2010 року).

Крім того, на посаду міністра призначено Матвія Бідного, який, перебуваючи на посаді директора департаменту фізичної культури та неолімпійських видів спорту Міністерства молоді та спорту України, був причетний до фінансових махінацій та розкрадання державних коштів. У рамках кримінального провадження №42018000000000627 від 16.03.2018 року у Бідного були проведені обшуки, під час яких вилучено документи, що підтверджують ці злочини. Уникнути кримінальної відповідальності йому допомогли прокурор міста Києва Говда та керівник Головного підрозділу детективів НАБУ Калужинський.

Також у червні 2023 року був затриманий тесть Матвія Бідного, колишній народний депутат від Партії регіонів Григорій Дашутін, якому висунуто підозру у створенні злочинної організації та пособництві державі-агресору. У цій справі фігурує і дружина Бідного.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ