АКТУАЛЬНО

Столиця Зімбабве на грані кризи: надзвичайний стан через швидке поширення холери

Столиця Зімбабве, Хараре, оголосила надзвичайний стан через стрімке поширення холери. За даними Міністерства охорони здоров’я, наразі 7 398 людей підозрюють у зараженні холерою, 109 з них госпіталізовані, а 50 вже померли від цієї хвороби.

Місцеві влади стверджують, що ситуація нагадує спалах холери, що відбувся в 2008 році, коли загинуло 4 тисячі людей, а хворих було понад 100 тисяч. Епіцентром нинішнього випадку є передмістя Хараре Кувадзана, де зафіксовано майже половину всіх випадків хвороби.

Міжнародна федерація товариств Червоного Хреста і Червоного Півмісяця (МФТЧХіЧП) висловлює занепокоєння щодо нестачі медпрацівників та матеріалів для ефективного боротьби із спалахом.

Міністр охорони здоров’я оголосив про заходи боротьби з холерою, але проблема ще більше ускладнюється нестачею чистої води в країні, що спричинило швидке поширення захворювання упродовж останніх місяців.

МФТЧХіЧП попереджає, що холера може швидко перетнути кордони міста та охопити різні райони всіх 10 провінцій Зімбабве, що створює загрозу для всього населення країни.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ