АКТУАЛЬНО

Суперечки у парламенті Грузії: фізичні сутички під час обговорення законопроекту про “іноагентів”

Суперечки між депутатами у парламенті Грузії під час розгляду проєкту щодо “іноагентів” у фінальному читанні перетворилися на фізичні сутички.

Відео з сесійної зали опублікували кілька телеканалів.

Протягом години тривали бурхливі дебати між депутатами, які згодом переросли у фізичні стирки. Під стінами парламенту відбувається акція протесту, де знаходяться спецпризначенці. Протестувальники також зібралися біля заднього входу у парламент, але їх відтіснили правоохоронці.

13 травня юридичний комітет парламенту швидко затвердив проєкт закону про “іноагентів” на третьому розгляді.

Тим часом 12 міністрів країн Європейського Союзу вимагають від Єврокомісії негайно пояснити наслідки ухвалення цього законопроєкту для євроінтеграції Грузії.

Раніше було повідомлено про те, що тисячі громадян зібралися на площі Європи у Тбілісі, де тривають протести проти прийняття спірного закону про “іноагентів”.

Також варто відзначити, що Міністр юстиції Грузії Раті Брегадзе визнав, що напади на протестувальників вчинялися самими активістами.

Президент Грузії Саломе Зурабішвілі звернулася з екстреним зверненням в зв’язку з масовими мітингами проти законопроєкту щодо “іноагентів”.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ