АКТУАЛЬНО

Ситуація на харківсько-луганському напрямку

За даними американського Інституту вивчення війни, армія РФ проводить “згуртовану багатосторонню наступальну операцію” на харківсько-луганському напрямку.

Повідомляється, що метою наступу є досягнення оперативно значущої мети “майже вперше за більш ніж півтора року”. А саме – захоплення східного берега річки Оскіл від Куп’янська до села Оскіл.

Хоча перспективи цього наступу “далеко не ясні, але його план і початкове здійснення знаменують собою помітні зміни в підході Росії до оперативного рівня”. Також РФ кидала в бій величезну кількість піхоти, зазнаючи великих втрат і не отримуючи особливих придбань.

“Нинішній російський наступ на харківсько-луганському напрямку, навпаки, містить у собі атаки за чотирма паралельними напрямками, які взаємно підтримують один одного і переслідують безліч цілей, які в сукупності, ймовірно, принесуть значущі в оперативному відношенні вигоди”, – вважає ISW.

Атаки йдуть по лінії Куп’янськ-Сватове-Кременна. Під Куп’янськом – у районі Синьківки йде просування до східного берега Куп’янська. На північний захід від Сватового у РФ є тактичні успіхи в районі Табаївки і, судячи з усього, просування на захід у напрямку Кругляківки і на північний захід у бік Куп’янська-Вузлового. На захід від Кремінної – намагаються відтіснити ЗСУ з лівого берега річки Жеребець.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ