АКТУАЛЬНО

Тетяна Єгорова-Луценко організувала незаконний виїзд за кордон для держчиновника: активісти звернулися до ДБР

Голова Харківської обласної ради Тетяна Єгорова-Луценко, можливо, організувала незаконний виїзд за кордон для відпочинку начальника Північно-східного офісу Держаудитслужби Станіслава Косінова. І це – незважаючи на законодавчу заборону виїжджати за межі країни для керівників державних органів та їх структурних підрозділів під час дії воєнного стану.

Про дані факти, встановлені під час журналістського розслідування щодо можливих зловживань голови облради Харківщини Тетяни Єгорової-Луценко, активісти ВГО “Стоп корупції” повідомили Державне бюро розслідувань у своєму зверненні.

Зокрема представники громадської організації нагадали, що на період запровадження воєнного стану в Україні на законодавчому рівні заборонено виїзд за межі території України осіб, які підлягають мобілізації для несення військової служби. Крім того, Постановою Кабміну №69 керівникам державних органів та їх структурних підрозділів заборонено виїзд за межі України, за винятком службових відряджень.

Водночас, як повідомив колишній народний депутат України Ігор Мосійчук, “Станіслав Косінов, перебуваючи у відпустці в період з 03.07 до 16.07.2023 р. та як держслужбовець не маючи права на виїзд за межі країни, звернувся до Тетяни Єгорової-Луценко якості депутатки облради з проханням про надання йому нібито відрядження до Швейцарії, на запрошення фактично непрацюючого фонду Володимира Костеріна “Скорочення ризиків” (Risk Reduction Foundation)”.

Представники “СтопКора” ретельно дослідили дані щодо перетину держкордону паном Косіновим.

Станіслав Косінов, перебуваючи у відпустці, в особистих справах незаконно перетнув державний кордон України за документами, які містять недостовірні дані, тобто фактично підробленими документами. обласної ради Тетяною Єгоровою-Луценко”, – ідеться у зверненні ВГО “Стоп корупції”.

Водночас журналісти надали ДБР офіційний лист Держаудитслужби, згідно з яким “начальник Північно-східного офісу Станіслав Косінов протягом поточного року в закордонні службові відрядження не прямував і Держаудитслужба не погоджувала йому такі відрядження”.

Таким чином, ідеться у зверненні “Стоп корупції”, у діях працівників апарату та голови Харківської обласної ради, які склали завідомо неправдивий офіційний документ і внесли до нього завідомо неправдиві відомості, вбачаються ознаки кримінального правопорушення за ч.1 ст.366 Кримінального кодексу України. З цього випливає, що начальник Північно-східного офісу Держаудитслужби Станіслав Косінов на підставі завідомо неправдивих відомостей, що містились у Розпорядженні голови Харківської обласної ради Тетяни Єгорової-Луценко, яке підготували співробітники та керуюча справами виконавчого апарату облради Оксана Малишева, імовірно, дійсно незаконно перетнув державний кордон України.

При цьому Тетяна Єгорова-Луценко та інші співробітники облради були поінформовані, що згідно з чинним законодавством Станіславу Косінову, як військовозобов’язаному чоловікові та керівнику структурного підрозділу державного органу, виїзд за межі країни заборонений.

У своєму зверненні громадські активісти просять ДБР внести відповідні відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань і перевірити дії Єгорова-Луценка та інших посадовців Харківської обласної ради на наявність складу кримінального правопорушення, передбаченого ст. 366 Кримінального кодексу України “Службова фальсифікація”.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ