АКТУАЛЬНО

Трамп і Нетаньяху обговорили припинення вогню в секторі Газа

Колишній президент США Дональд Трамп провів важливі переговори з прем’єр-міністром Ізраїлю Біньяміном Нетаньяху щодо ситуації в секторі Газа, зокрема з питань припинення вогню та звільнення заручників. Розмова відбулася напередодні ключового раунду переговорів у Досі, де планується обговорення рішення кризової ситуації з участю США, Катару, Єгипту та Ізраїлю.

Одне з джерел повідомило, що дзвінок Трампа був спрямований на те, щоб спонукати Нетаньяху погодитися на угоду, але підкреслив, що не знає, чи справді це те, що колишній президент сказав Нетаньяху,

– йдеться у повідомленні.

На думку джерела, сам факт розмови важливий, оскільки у четвер у Досі відбудеться “вирішальний раунд переговорів” за участю високопосадовців США, Катару, Єгипту та Ізраїлю, мета яких спробувати усунути розбіжності між Ізраїлем та ХАМАС.

Портал нагадує, що в липні Трамп заявив в інтерв’ю Fox News, що Ізраїлю необхідно якнайшвидше припинити війну в Газі та повернути заручників.

На зустрічі з Нетаньяху у своїй резиденції в Мар-а-Лаго наступного дня після інтерв’ю Fox News Трамп сказав, що ситуація із заручниками дуже тяжка і що вони мають бути негайно повернені.

Лідери США, Єгипту і Катару ініціювали термінові переговори між Ізраїлем та ХАМАС 15 серпня. Мета – укласти угоду про припинення вогню та звільнення заручників.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ