АКТУАЛЬНО

Три ідеї для Осінньої вечері

Осінь – одна з наших улюблених пір року. Діти повернулися до школи, ми встановилися в повсякденну рутину! До того ж прохолодніша погода дає змогу готувати ситніші страви та безліч затишних десертів із гарбузом і яблуками – такі страви, які не терпиться з’їсти.

Паста Альфредо з гарбузом

Гарбуз надає цій класичній страві оксамитової текстури, даючи змогу вам зменшити кількість вершків та олії, не жертвуючи смаком. Паста готується швидко, тому ви навіть можете насолоджуватися нею в будній день.

Інгредієнти:

3/4 чашки жирних вершків

3 столових ложки без солі олії

350 г гарбуза, нарізаного кубиками

1/2 чайної ложки мускатного горіха

сіль

пачка феттуччіні

пармезан тертый

Рецепт:

Додайте в середню каструлю вершки, олію, гарбуз і 3/4 чашки води, доведіть до кипіння. Зменшіть вогонь і готуйте, поки гарбуз не стане м’яким. Пюрируйте за допомогою блендера до отримання дуже кремової та гладкої маси, 3-5 хвилин. Приправте мускатним горіхом і 1 чайною ложкою солі. Тим часом доведіть велику каструлю з підсоленою водою до кипіння. Додайте пасту і готуйте до стану альденте відповідно до інструкцій на упаковці. Збережіть 1/2 чашки крохмальної води від пасти і відцідіть пасту. Додайте пасту і пармезан у соус із гарбуза і ретельно перемішайте. За потреби додайте збережену воду, доводячи соус до бажаної консистенції. Подавайте з пармезаном і натертим мускатним горіхом.

Курячі стегна запечені з яблуком

Яблучний сік і яблука надають цій тушкованій куркою страві особливо осіннього настрою.

Інгредієнти:

4 курячих стегна
2 яблука (найкраще використовувати кислі)
1 цибуля
2-3 зубчики часнику
1 чашка курячого бульйону
1/2 чашки сухого білого вина
2-3 гілочки свіжого чебрецю (за бажанням)
Сіль і перець за смаком
олія (наприклад, оливкова)

Рецепт:

Почніть із курячих стегон. Посоліть і поперчіть їх за смаком. Розігрійте пательню з товстим дном або каструлю на середньому вогні та додайте розпушувальну олію. Обсмажуйте стегна до золотистої скоринки з обох боків. Перекладіть їх на тарілку. У цій же сковорідці обсмажуйте дрібно нарізану цибулю і часник до м’якості. Додайте до цибулі та часнику нарізані кубиками яблука. Продовжуйте готувати протягом 3-5 хвилин, поки яблука не стануть м’якими. Поверніть обсмажені курячі стегна в сковороду. Додайте сухе біле вино і дайте всім інгредієнтам покипіти. Потім додайте курячий бульйон і гілочки чебрецю (якщо використовуєте їх). Прикрийте кришкою і тушкуйте на низькому вогні протягом 30-40 хвилин, доки куряче м’ясо не стане ніжним і соковитим. Періодично перевіряйте рівень рідини і, за потреби, додайте ще бульйон. Коли тушковані курячі стегна готові, подавайте їх із яблуками та соусом. За бажання, посипте свіжим чебрецем і подавайте гарячими.

Морквяний суп із запеченими овочами

Інгредієнти:

6 середніх морквин
2 середні цибулини
2 середні картоплини
3 зубчики часнику
4 столові ложки оливкової олії
Сіль і перець за смаком
6 чашок курячого або овочевого бульйону
1/2 чашки вершків (за бажанням, для кремової текстури)
Свіжа зелень для прикраси (петрушка, кінза або базилік)

Рецепт:

Розігрійте духовку до 200°C. Моркву, цибулю і картоплю очистіть і наріжте великими шматками. Часник дрібно наріжте. Розкладіть нарізані овочі та часник на деку, додайте оливкову олію, посоліть і поперчіть. Перемішайте, щоб овочі рівномірно вкрилися олією та спеціями. Запікайте овочі в розігрітій духовці протягом 30-40 хвилин або доти, доки вони не стануть м’якими та легко пронизуються виделкою. Перед тим як дістати овочі з духовки, переконайтеся, що вони набули золотистої скоринки. Перекладіть запечені овочі у велику каструлю і додайте до них курячий (або овочевий) бульйон. Доведіть каструлю до кипіння і потім зменшіть вогонь. Дайте супу кипіти на повільному вогні протягом 10-15 хвилин. За бажання додайте вершки для більш кремової текстури і продовжуйте готувати суп ще 5 хвилин.

Під час подачі посипте свіжою зеленню (петрушкою, кінзою або базиліком) і подавайте гарячим. Можете також додати грінки або крутони за бажанням.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ