АКТУАЛЬНО

Тропічний острів віком 45 млн років знайдено в океані

Нове дослідження розкриває таємницю стародавнього тропічного острова біля узбережжя Бразилії, який затопило близько 45 мільйонів років тому.

У 2018 році група вчених із Бразилії та Великої Британії проводила дослідження морського дна поблизу вулканічного плато, відомого як Піднесення Ріо-Гранде. Під час цього дослідження вони помітили камені на дні океану, що схожі на сушу, що викликало великий інтерес учених.океан камені червона глина

Використовуючи дистанційно керований підводний апарат, на глибині близько 650 метрів, вони виявили незвичайні шари червоної глини, що схожі на тропічні ґрунти. Недавні дослідження показали, що ця ділянка океану колись була островом, величезним за розміром, схожим на Ісландію.

Мантійний шлейф, що перебував під серединно-океанічним хребтом Південної Атлантики, спричинив виникнення вулканів, які створили цей острів. Пізніше, через вулканічну активність, плато перемістилося на захід і занурилося під воду.

Мантійний плюм, що зазнав нового сплеску вулканізму, утворив червоні глини близько 40 мільйонів років тому. Це відкриття є підтвердженням того, що колись це місце було суходолом.бразилія острів океан

Вчені вважають, що це дослідження є важливим кроком у розкритті таємниці стародавніх ландшафтів, які були затоплені тисячі років тому.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

АКТУАЛЬНІ НОВИНИ ЗА ТЕМОЮ