АКТУАЛЬНО

Тристоронні переговори між Китаєм, Японією та Південною Кореєю відбудуться у ці вихідні

В ці вихідні топ-дипломати Південної Кореї, Китаю та Японії зберуться на переговорах у місті Пусан (Південна Корея) для підготовки до відновлення тристороннього саміту. Міністр закордонних справ Пак Цзінь планує зустрітися з міністром закордонних справ Китаю Ван І та головою МЗС Японії Йоко Камікава для обговорення шляхів посилення тристоронньої співпраці та інших регіональних і глобальних питань, повідомило міністерство закордонних справ Сеула.

У неділю також планується проведення окремих двосторонніх переговорів Пака з Ваном і Камікавою перед обідньою зустріччю. Тристоронні переговори заплановані на післяобідню частину.

Зазначається, що ці міністерські переговори створюють можливість відновлення тристороннього саміту лідерів трьох північно-східних азіатських сусідів після майже чотирирічної перерви. Тристоронній саміт був ініційований у 2008 році з метою подолання економічної кризи в регіоні, але його дію призупинили у 2019 році через суперечку між Південною Кореєю та Японією стосовно рішень про компенсацію за примусову працю та пандемії.

Останнім часом Південна Корея та Японія також співпрацюють з США у сфері безпеки, спрямовуючи зусилля на протидію впливу Китаю та загрозі з боку КНДР, що зміцнює їхню безпекову співпрацю.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ