АКТУАЛЬНО

Турецькі компанії перейменовують танкери після настання санкцій

Турецька компанія Beks Ship Management and Trading Joint Stock Company, яка операціонно володіє 44 великими суднами, більшість з яких є танкерами, змінила назви своїх суден після включення її в список санкцій Великої Британії. Про це повідомив Андрій Клименко, керівник Моніторингової групи санкцій та свободи судноплавства Інституту Чорноморських стратегічних досліджень, на своїй сторінці у Facebook.

За словами Клименка, під час плавання з Чорного моря з російською нафтою та нафтопродуктами, судна компанії зупинялися на тиждень біля Стамбула в Мармуровому морі та припиняли свою ідентифікацію на радарах морських пошукових систем. Це було зроблено з метою вилучення їхніх назв та історії візитів до портів Російської Федерації.

“Після цього вони з’являються на тих же місцях під новими назвами, під прапорами інших країн та з чистою історією портів, щоб уникнути відмови у британському страхуванні та вигнання з портів інших країн”, – пояснив він. Через кілька днів судна вже мають іншого власника – іншу підставну компанію.

У Туреччині нафтовий термінал у місті Дьортьол на південному узбережжі країни припинив операції з російською нафтою та нафтопродуктами через загрозу санкцій. Ця рішуча дія була викликана серйозними обмеженнями, пов’язаними з санкціями.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ