АКТУАЛЬНО

У Держдепі США відреагували на візит Путіна до Монголії: чому його не заарештували?

Державний департамент США висловив своє занепокоєння щодо нещодавнього візиту президента Росії Володимира Путіна до Монголії, під час якого його не було заарештовано, незважаючи на ордер Міжнародного кримінального суду (МКС). Офіційний візит Путіна викликав міжнародну реакцію, зокрема з боку Сполучених Штатів, які відзначили відсутність правових дій у цьому випадку.

Як зазначив речник американського зовнішньополітичного відомства Метью Міллер, попри цю ситуацію, Вашингтон має намір продовжувати підтримувати Улан-Батор, але сподівається, що в майбутньому він дотримуватиметься міжнародних зобов’язань.

«Ми не вважаємо, що інші країни повинні надавати Путіну платформу для підтримки його агресивної війни проти України. Ми очікуємо, що Монголія дотримуватиметься своїх зобов’язань і далі підтримуватиме принципи Статуту ООН, зокрема щодо суверенітету й територіальної цілісності… І важливо, щоб, спілкуючись із Росією, вони чітко підкреслювали свою підтримку територіальної цілісності й суверенітету України», — зазначив Міллер.

Водночас він додав, що США розуміють, в якому складному становищі опинилася Монголія з населенням трохи більше ніж 3 млн осіб, опинившись між двома великими сусідами — РФ і Китаєм.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ