АКТУАЛЬНО

У Фінляндії можуть розмістити війська з кількох країн НАТО

Фінляндія розглядає можливість розміщення бронетанкової бригади НАТО чисельністю 4-5 тисяч солдатів поблизу кордону з Росією в місті Міккелі.

Міністр оборони Фінляндії Антті Хяккянен підтвердив, що влада країни веде переговори з країнами-членами НАТО щодо можливості розміщення військ альянсу на своїй території. За його словами, остаточне рішення про розміщення штабу НАТО у Фінляндії буде ухвалене восени.

Хяккянен зазначив, що таке рішення дозволить Фінляндії користуватися допомогою союзників у «кризисних ситуаціях». Він також підкреслив, що напружена ситуація на кордоні може спровокувати проведення додаткових навчань союзників.

«Ми не коментуємо публічно ці переговори з боку Міністерства оборони. Вони проводяться з кількома різними країнами. Ми ведемо переговори про те, які країни могли б виділити певні військові структури для забезпечення безпеки Фінляндії», — додав міністр оборони.

Розміщення військ НАТО у Фінляндії може суттєво змінити військову ситуацію в регіоні, особливо в контексті напруженості з Росією. Це також може призвести до посилення військових навчань і підвищення загального рівня безпеки на півночі Європи.

Фінська влада, таким чином, намагається забезпечити додаткову оборонну підтримку у відповідь на загрози з боку Росії та зміцнити свою співпрацю з НАТО.

«Ми маємо продовжити забезпечення надійної оборони нашої країни. Партнерство з НАТО є важливою частиною нашої стратегії безпеки», — зазначив Хяккянен.

Очікується, що найближчими місяцями буде більше інформації про конкретні деталі розміщення і співпраці з країнами альянсу.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ