АКТУАЛЬНО

У Києві облаштували незвичайне інклюзивне укриття: чим воно відрізняється

Громадська організація Fight For Right повідомила про нове інклюзивне укриття, яке було облаштоване у Солом’янському районі Києва з урахуванням потреб людей з інвалідністю. Розташоване воно у підвалі будинку на вулиці Борщагівській, 173\187, і стало доступним завдяки гранту від Міністерства закордонних справ Великої Британії, який отримала команда ГО.

Активісти оглянули десятки укриттів у різних частинах України і виявили, що вони майже всі непридатні для використання людьми з обмеженими можливостями. Проведений моніторинг допоміг визначити місця з нагальною потребою в доступних укриттях. За порадою експертів і волонтерів було розроблено план облаштування та проведено ремонт, в результаті чого було створено це інклюзивне укриття.

Крім того, Fight For Right розробили методологію оцінки архітектурної доступності будівель цивільного захисту, яку передали місцевим владам для використання. Заступник міністра з питань стратегічних галузей промисловості Тимур Ткаченко підкреслив, що уряд активно працює над забезпеченням доступності укриттів. Зараз у країні понад 60 тисяч таких об’єктів, але лише 8% з них є повністю доступними.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ