АКТУАЛЬНО

У Львівській області помічено найбільше в Україні стадо бізонів

Львівська область стала домівкою для найбільшої популяції бізонів в Україні, з налічуванням 114 голів, яка базується на теренах Бродівського лісового фонду. Повідомлення про це надійшло від державного підприємства “Ліси України”.

Дикі зубри були завезені на Львівщину ще в 80-х роках із Литви у кількості 12 особин. За останніми підрахунками лісівників, наразі їх налічується 114.

“Умови поселення зубрів в лісфонді філії за кормовою базою та захисними властивостями мисливських угідь близькі до їхнього природного ареалу. Протягом всього зимового періоду працівники лісництв додатково забезпечують підгодівлю тварин, хоча зубри й самостійно добувають їжу за належної охорони. Чисельність основного стада залежить від умов та потреб тварин. Впливає на це і якісний догляд фахівців, охорона, забезпечення водопою, підгодівля тварин, здійснення усіх біотехнічних заходів. Мають місце і природні фактори: старіння зубрів, природна смертність”, – розповіли у підприємстві.

Збереження та відновлення популяції зубрів стали пріоритетною метою в Україні. У 2007 році затверджено план дій щодо збереження та відновлення зубрів в фауні країни, що передбачав завезення 12 особин зубрів кавказької лінії. На сьогодні в Україні налічується близько пів тисячі особин зубра.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ