АКТУАЛЬНО

У Нігерії бойовики «Боко Харам» вчинили новий злочин

У Нігерії сталося чергове жахливе нападання на мирне населення: озброєні терористи, імовірно, з ісламістського угруповання «Боко Харам», атакували село Кучі. За даними місцевої влади, бойовики в’їхали в село на мотоциклах, спустошили будинки, вбили 10 людей і викрали 160 мешканців.

Напад стався рано вранці, коли село ще спало. Бойовики почали стріляти і підпалювати будинки, викликаючи паніку серед жителів. Серед загиблих переважно ті, хто намагався захистити село та забезпечував безпеку в цьому районі. Озброєні нападники не залишили шансу на спротив, використовуючи сучасну зброю проти майже беззбройних селян.

Бойовики забрали із собою 160 місцевих жителів, більшість з яких – жінки та діти. Місцева влада та правоохоронні органи намагаються з’ясувати місцезнаходження викрадених та організувати їх порятунок. Також звернулися до федерального уряду та міжнародних організацій за допомогою.

Ісламістське угруповання «Боко Харам» відоме своєю жорстокістю і численними терористичними атаками на північному сході Нігерії. Група прагне встановити шаріатське правління та виступає проти західного стилю освіти та культури. Вони часто нападають на мирне населення, викрадають людей та використовують їх як рабів або для отримання викупу.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ