АКТУАЛЬНО

У Швеції найбільший рівень безробіття за останнє десятиліття

Швеція переживає важкі часи на ринку праці: рівень безробіття у червні 2024 року досяг найвищого рівня за останнє десятиліття. Про це повідомляє SVT, посилаючись на міністра з питань ринку праці та інтеграції Йогана Персона.

Згідно з даними міністра, у червні 2024 року безробіття в країні склало 8,3%, що є найвищим показником за десять років. У порівнянні з минулим роком, кількість безробітних зросла на 45 тисяч осіб. Персон прогнозує, що рівень безробіття залишиться високим і в 2025 році, незважаючи на очікуване поступове відновлення економіки.

«Цифри показують, що Швеція займає четверте місце серед країн ЄС за рівнем безробіття. Ми конкуруємо з Фінляндією, Грецією та Іспанією. Це свідчить про наявність структурних проблем на ринку праці, які потребують термінового вирішення», – зазначив Персон. Він додав, що однією з причин високого рівня безробіття є відсутність інтеграції на ринку праці.

Червень 2024 року також став рекордним місяцем за кількістю банкрутств серед компаній з 1996 року. Причини такого спаду включають завершення програм підтримки, що діяли під час пандемії COVID-19.

На питання про заходи уряду для боротьби з безробіттям, Йохан Персон відповів, що важливо, аби претенденти на роботу вивчали шведську мову і були готові до переїзду для знаходження роботи.

«Ми вимагаємо, щоб люди, які претендують на роботу, вивчали шведську. Безробітні також повинні бути готові до переїзду, щоб знайти роботу», – наголосив міністр.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ