АКТУАЛЬНО

У Великій Британії виявили розчарування через відмову Ізраїлю від створення палестинської держави

Відмова Ізраїлю від підтримки ідеї про створення палестинської держави викликає значне розчарування. Про це повідомив міністр оборони Великої Британії, Грант Шаппс.

Відзначаючи, що весь світ визнає “рішення про дві держави” як найкращий шлях вперед, він висловив повну підтримку британського уряду цьому напрямку. За словами Шаппса, якщо Ізраїль не буде дотримуватися цього підходу, інших варіантів вирішення конфлікту в Секторі Газа він не бачить.

Міністр відзначив, що палестинська держава повинна мати суверенітет від їхнього боку та гарантувати безпеку з ізраїльського боку. Його думка відображає загальний настрій на міжнародному рівні щодо необхідності створення палестинської держави.

Це висловлення Гранта Шаппса слідує за заявами тіньового міністра закордонних справ Великої Британії, Девіда Ламмі, який також підтримав виклик президента США Джо Байдена до вирішення конфлікту за принципом двох держав.

Протиріччя між Ізраїлем і США стосовно майбутнього Сектору Газа підкреслюється низкою заяв і планів від обох сторін. Держсекретар США Ентоні Блінкен наголосив на неможливості довгострокового миру без створення палестинської держави, в той час як прем’єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу виступає проти будь-якої палестинської державності, яка не гарантує безпеку йому. Взаємодія між Європейським Союзом та різними країнами, що пропонують мирні плани, ще більше акцентує загостреність ситуації в регіоні.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ