АКТУАЛЬНО

Україна готується стати лідером у виробництві біометану

Україна, володіючи великими ресурсами біомаси, має потенціал задовольнити як свої власні, так і європейські енергетичні потреби з використанням залишків і відходів сільського господарства.

Заступник Міністра аграрної політики та продовольства України, Віталій Головня, наголосив на конференції “Перспективи та умови для ринку біометану в Україні”, що потенціал енергії з біомаси в Україні становить понад 25 мільйонів тонн нафтового еквівалента на рік.

Європейський Союз розглядає плани з виробництва біометану до 35 мільярдів м3/рік до 2030 року, і Україна може потенційно забезпечити до 20% цієї потреби. Віталій Головня підкреслив, що Україна може конкурувати з іншими країнами у виробництві біометану, пропонуючи найдешевшу сировину. З великою площею сільськогосподарських угідь України, країна має один з найкращих у світі потенціалів для виробництва біометану.

Біометанові та біогазові заводи також виробляють дигестат, який може використовуватися як органічне добриво, сприяючи відновленню ґрунтів. Це сприяє децентралізації енергосистеми, забезпеченню надійності енергозабезпечення громад та збільшенню доходів агровиробників за рахунок додаткового прибутку від використання залишків біомаси. Загалом, розвиток цієї галузі зміцнює енергетичну безпеку країни.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ