АКТУАЛЬНО

Україна запускає “смарт-мобілізацію”

В Україні готується до запуску проєкт під назвою “смарт-мобілізація”. Тепер громадяни матимуть можливість самостійно обирати спеціалізацію, на яку вони хотіли б мобілізуватися. Про це заявив віце-прем’єр-міністр цифрової трансформації України, Михайло Федоров, в інтерв’ю для РБК-Україна.

За словами Михайла Федорова, пілотний проєкт “смарт-мобілізації” буде запущено найближчими місяцями-двома. Ідея полягає в тому, щоб громадяни могли самостійно обирати спеціалізацію, в якій вони хотіли б служити в Збройних силах України. Нова ініціатива надасть громадянам можливість вибрати, ким вони хочуть бути – оператором дронів, сапером, водієм, і багатьма іншими посадами.

Міністр стверджує, що цей підхід дасть змогу громадянам ознайомитися з підрозділами та посадами, зрозуміти свої обов’язки та ризики, пов’язані з обраною спеціалізацією. Після подачі заявки та проходження відбору і тестів, громадяни проходитимуть навчання і потім служитимуть на обраній посаді.

Інноваційний підхід “смарт-мобілізації” надає можливість громадянам не тільки більш усвідомлено підходити до служби у Збройних силах, а й збільшить мотивацію та ефективність служби. Цей пілотний проєкт буде першим кроком у напрямі більш гнучкої та персоналізованої системи мобілізації в Україні.

Міністр Михайло Федоров також наголосив, що розсилка повісток через застосунок “Дія” не планується, що означає, що громадяни самі обиратимуть свій шлях служби у Збройних силах і мобілізуватимуться за власним бажанням.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ