АКТУАЛЬНО

Україна має визначити кількість льотчиків для навчання на F-16

Згідно з відомостями представника Міноборони Пета Райдера, Україна має право визначати кількість льотчиків, яких необхідно навчати.

18 червня британське видання The Times опублікувало матеріал, де стверджується, що США затягують процес навчання українських льотчиків на літаках F-16, при цьому кількість літаків може перевищувати кількість підготовлених пілотів. Того ж дня прес-секретар Міноборони США, генерал-майор Пет Райдер, оголосив про розширення програми навчання, що підтверджено офіційним прес-релізом Пентагону.

За словами Райдера, навчання українських льотчиків на літаках F-16 відбувається в Аризоні та Данії, а також розглядаються можливості для додаткового навчання в інших європейських країнах.

“Наша увага сфокусована на співпраці з авіаційними партнерами для визначення їхніх потреб та їх виконання. Є можливості для розширення навчання в інших європейських країнах, що підтримаємо через коаліцію авіаційних партнерів”, — зазначив Райдер.

Також він додав, що питання щодо кількості льотчиків, яких навчають, Україна вирішує самостійно, враховуючи свій авіапарк, потреби у пілотному складі та очікування від програми.

Раніше в статті The Times Олександра Устінова, голова спеціальної парламентської комісії з озброєнь і боєприпасів, вказала, що кількість літаків F-16, переданих Україні країнами-постачальниками (Бельгією, Данією, Нідерландами та Норвегією), перевищує кількість підготовлених льотчиків. Наразі 28 льотчиків проходять навчання у США та Данії, проте Пентагон, за словами Устінової, відмовився виділити додаткові 10 місяців для навчання.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ