АКТУАЛЬНО

Україна не поступиться агресору – Зеленський

Президент Володимир Зеленський в інтерв’ю BBC чітко заявив, що Україна не готова поступитися своєю територією в обмін на мир.

“Для нас програш – це програти свою країну. Хтось каже: “Та що важливіше для вас – територія або люди?” Як можна так порівнювати? Люди важливі, але це не значить, що можна подарувати їм (росіянам) 30% нашої землі”, – наголосив президент.

Зеленський рішуче відкидає ідею, що збереження життів українців може виправдати втрату частини території. Він підкреслює, що замороження конфлікту зі збереженням захоплених територій агресором не є вирішенням проблеми.

“Хто вам сказав, що вони не підуть далі? Хто сказав, що спрацює заморожений конфлікт? Він вже був заморожений. Хто сказав, що Путін не хоче просто нас зруйнувати? Він хоче. Він просто хоче знову повернення Радянського Союзу під його керівництвом до кінця його днів”, – додав Зеленський.

У червні Володимир Путін вперше озвучив конкретні умови для припинення війни в Україні. Він вимагає, щоб Україна віддала агресору Донецьку, Луганську, Запорізьку та Херсонську області включно з містами Херсон і Запоріжжя. Крім того, Путін наполягає на відмові України від перспективи членства в НАТО. Коментуючи ці вимоги, Зеленський назвав їх ультиматумом, а не пропозицією миру. Він порівняв ситуацію з історичними подіями, зазначивши, що “свого часу Гітлер теж казав, що йому потрібен лише шматочок Чехословаччини і більше нічого”.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ