АКТУАЛЬНО

Україна очікує на ракети з дальністю до 500 кілометрів у майбутніх пакетах допомоги

У зв’язку з четвертою річницею заснування Об’єднаних сил Збройних сил України, командування оприлюднило інтерв’ю генерала Сергія Наєва, який розкрив деякі аспекти озброєння та перспективи отримання нового військового обладнання.

Наєв зазначив, що в ході ведення війни виявилася необхідність у впровадженні нових зразків озброєння, таких як FPV-дрони і баражуючі боєприпаси. Він також заявив про очікування Україною отримання у майбутніх пакетах військової допомоги літаків F-16 та ракет з дальністю ураження цілей від 300 до 500 кілометрів.

«Це дозволить Силам оборони України досягти ще більших успіхів на полі бою та звільнити нашу територію від ворога», – підкреслив він.

Щодо конкретних моделей ракет, Наєв не надав додаткової інформації.

Нагадаємо, що у серпні 2023 року депутат німецького парламенту від Соціал-демократичної партії Андреас Шварц закликав уряд Німеччини поставити Україні крилаті ракети великої дальності. Про це він заявив в інтерв’ю журналу Der Spiegel, вказавши на необхідність збройного підтримки для України у зв’язку з російською агресією. Однак канцлер Німеччини Олаф Шольц зауважив, що рішення щодо постачання крилатих ракет буде ретельно перевірене.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ